Dan Puric l-a enervat pe Cezar Badescu

Nu as fi aflat de Cezar Paul Badescu daca nu mi-ar fi spus un prieten ca-i urmareste blogul, dar mai ales comentariile celor de pe-acolo. Asa am ajuns sa vad si eu unele comentarii caci, se pare, comentatorii sunt (uneori) mai destepti decit autorul. Acesta, insa, ii stirneste. Ultima data, asmutindu-i impotriva lui Dan Puric. A se vedea aici. Argumente? Putine. Si, ca o culme a magariei, fragmente din discursul lui Puric inserate pe youtube, rupte din context, ajunse astfel de neinteles.

As fi intervenit acolo insa galeria ii apartinea lui Badescu. O astfel de galerie nu este altceva pentru scriitor decit acelasi corp de "Efimitze" la care face referire, avindu-l insa pe el drept obiect al admiratiei. Greu de combatut.

M-am intrebat cu ce i-a calcat Dan Puric pe bataturi pe acesti oameni. Cind a vorbit el despre putere ori despre aspiratiile sale politice?!! De ce se tem de el asa de tare? De ce ii enerveaza cind isi declara credinta ? Nu am decit un singur raspuns, acela ca, nestiind sa onoram spiritul altuia, nu ne place să avem eroi şi, mai ales, nu ne place să avem eroi contemporani. Românii preferă să-i injure pe cei care aduc ceva esenţial in viaţa lor deoarece, dispărându-le simţul comunitar, cred că e mai bine să nu datoreze nimic nimănui.

Iar, cind vad astfel de lucruri, cind observ cum se aduna haitele pentru a tavali un noroi un spirit, imi este rusine ca apartin acestei natii.

Comentarii

Aky a spus…
Seara buna (desi e 1 jumate dimineata..). Am ajuns la tine cautandu-l pe Puric si scarbindu-ma de C-P.B. Ai scris frumos... ma bucur ca exista si ca tine, nu numai ca cepebeul autosuficient si.. si ma opresc din apelative.

Cele bune cu tine. Daca vrei, pe blogul meu am pus mai demult o smerita recenzie la Toujour l'amour, a trupei lui D.P. (doi din cei din trupa de fapt).

Aky
Luciana a spus…
Bine ai venit la mine...acasa :-) Avem acelasi format de blog, aproximativ aceeasi frecventa de publicare si o ciudat de apropiata culoare. Sa fie un semn,la inceput de an? :-)
Anonim a spus…
Daca dumneavoastra nu ati auzit de Cezar Paul Badescu, asta nu inseamna nici pe departe ca e un nimeni.
Ah, si daca va e rusine ca apartineti acestei natiuni, puteti oricand emigra. Va recomand Rusia sau Republica Moldova. Acolo sigur puteti sa va faceti blog si sa va exprimati public opiniile.
Luciana a spus…
Nu am afirmat despre Badescu ca ar fi un nimeni ci ca eu nu aflasem (pina sa-mi spuna prietenul) de el...
La fel, pentru acuratetea comunicarii, am spus ca "sunt momente" cind imi este rusine ca apartin aceste natii. Acele momente (destul de rare, recunosc) nu justifica emigrarea mea. Recomandarile dvs. ma intereseaza mai putin dar, daca ati vrut sa fiti ironic, ma bucur ca ati facut-o in mod civilizat. Asa mi-am amintit de celebra replica "nu-ti convine, ia-ti masina!" rostita cu naduf pe vremea lui "ceasca", prin tramvaie, daca indrazneai sa protestezi cind erai calcat pe bataturi ori daca vreun betiv iti sufla in nas damful...

Postări populare de pe acest blog

Tulcea de alta data...

Voturi albe, voturi naive

Ritualul electoral: farsa organizata de elite