Puiul nascut viu de gaina Evenimentului Zilei a crescut

Cea mai amuzanta informatie citita astazi este cea legata de "scandalul" iscat de niste bloggeri care au lansat o falsa stire legata de o presupusa gafa a ministrului apararii. Spuneau ei ca un batalion plecat cu ajutoare în Haiti ar fi ajuns in Tahiti iar ministrul ar fi avut o replica oarecum timpa.Stirea a fost preluata cu mult entuziasm de citiva jurnalisti, facind dinconjurul lumii, semn ca lipsa de profesionism exista pretutindeni Se paote admite si varianta doi, ca ziaristii sunt atit de prinsi in acceleratul lor timp incit nu mai au nici disponibilitatea sa mai verifice vreo informatie.
Risu' -plinsu'.
Nu ramine decit sa ne intrebam: jurnalismul, incotro? Sau: cum vom mai reusi sa distingem adevaratele stiri de cele confectionate?

Aici este intreaga poveste:
...si comentariile cititorilor de ocazie merita toti banii... In ceea ce priveste inregistrarea reactiilor de la canal+ este memorabila ...se gaseste in pagina linkuita.


P.S. Iar, pentru cei care nu au inteles titlul, ar trebui sa explic ca, prin anii '90, cind noi toti, romanii, descoperisem presa libera, iar jurnalistii "mirosisera" ce sursa formidabila de venituri reprezinta aceasta, pe prima pagina a "Evenimentului Zilei" a tronat informatia ca o gaina "nascuse" pui vii. A fost un ris national si acest ecou l-a insotit multa vreme pe directorul EZ de-atunci, Ion Cristoiu.

Comentarii

paul a spus…
Imbecilii nu au limite. Nici frontiere...

Postări populare de pe acest blog

...acum stiu

referat - Teoria comunicarii