marți, august 05, 2008

un filmulet

Am citit atitea, in ultima vreme, despre manipulare, despre felul in care sunt create "realitatile" pe care le vedem pe ecrane, fiindu-ne prezentate drept "adevaruri incontestabile" (fiind "vizuale"deci "credibile") , incit mi-e greu sa mai dau crezare unui regizor care foloseste o camera si/sau monteaza fragmente de emisiuni tv. Si , totusi, filmuletul pe care l-am vazut astazi mi-a dat impulsul sa-l pastrez aici, intru ne-uitare. Chiar nu pot explica... poate ma ajuta cineva sa inteleg motivul.
Poate voi gasi raspunsul singura, peste un timp...

Urmati linkul...aaa...iepurasul, ca sa ajungeti in scorbura Alicei-ceadintaraminciunilor...

Edit, 9 octombrie : Constat astazi ca linkul meu se duse invirtindu-se si ca ca pr'etenu' google nu ii mai ofera suportul, subtitrat. Asa ca, dupa o scurta cercetare (care a durat vreo ora :-) am ajuns la concluzia ca zeitgeist, cu subtitrare in limba romana se mai gaseste pe site-ul lui Cosmin &Alin, la urmatoarea adresa http://www.subtire.com/2008/01/02/zeitgeist-cu-subtitrare-in-romana/#comment-1615" . Acolo sunt si alte filmulete interesante asa ca adaug blogul lor in lista de favorite, pina ma dumiresc.

2 comentarii:

iulia spunea...

buna :)...io am vazut documentarul cap-coada...trebuie sa recunosc ca nu m-a convins pe deplin, am crezut numai anumite parti...faptul cu teveu' il cred si sustin intru totu' teoria asta a lor, mai ales k am atatea exemple in jur (mama ar fi primul, iar pt asta sufar si io)

Luciana spunea...

Sa ma apuce paranoia, si nu altceva, astazi, cind am vazut ca nu mai exista filmuletul in locul pe care-l lasasem...:-)
nici pe mine nu m-a convins filmul suta la suta, Iulia, insa recunosc ca in ultima perioada m-am tot intrebat cum intervin bancile pentru a sprijini SUA sa iasa din criza, de unde gasesc ele resurse financiare-bani, ca sa fiu mai exacta- si astfel de intrebari fara raspuns pentru o persoana ca mine, aeriana in ceea ce priveste chestiunile economice...